Путин е репетирал ядрен удар, изтичането на секретни файлове разкри

...
 Путин е репетирал ядрен удар, изтичането на секретни файлове разкри
Коментари Харесай

FT: Путин е репетирал ядрен удар, изтичането на секретни файлове разкри неочаквани сценарии

 Путин е репетирал нуклеарен удар, приключването на секретни файлове разкри непредвидени сюжети. Според Financial Times специалистите, които са прегледали тези файлове, са описали прага за потребление на нуклеарни оръжия, който в действителност е по-нисък, в сравнение с Русия в миналото е признавала обществено.

„ За първи път виждаме сходни документи, оповестени в общественото пространство. Те демонстрират, че оперативният предел за потребление на нуклеарни оръжия е много невисок, в случай че мечтаният резултат не може да бъде реализиран с стандартни средства “, сподели Александър Габуев, шеф на Руския евразийски център Карнеги в Берлин.

Отбелязва се, че изтеклите съветски военни файлове включват сюжети за подготовката на Руската федерация за китайска инвазия. Общо 29 секретни документа, формирани сред 2008 и 2014 година, изтекоха онлайн.

Въпреки че някои от файловете датират отпреди 10 или повече години, специалистите споделят, че те към момента са от голяма важност за актуалната съветска военна теория.

Един от документите дефинира много необятни критерии за евентуален съветски нуклеарен удар, в това число десант на врага на съветска територия, проваляне на части, виновни за отбраната на граничните региони, или идна офанзива на съперника с стандартни оръжия.

Други евентуални условия включват унищожаването на 20% от подводниците с балистични ракети на Русия, 30% от подводниците с нуклеарна офанзива, три или повече крайцера, три летища или едновременна офанзива против съществени и аварийни крайбрежни командни центрове.

Документите също по този начин демонстрират, че съветската войска също ще може да употребява тактически нуклеарни оръжия за необятен набор от цели, в това число „ въздържане на страните от потребление на агресия… или ескалация на военни спорове “, „ прекъсване на експанзия “, попречване на загубата на съветските войски борби или територия и правене на съветския флот „ по-ефективен “.

Джак Уотлинг, старши помощник по сухопътна война в Института на Кралските въоръжени сили, сподели, че материалите са ориентирани към подготовка на съветските елементи за обстановки, в които страната може да се нуждае от способността да употребява нуклеарни оръжия, вместо да откриват набор от правила за тяхното потребление.

„ На това равнище от единиците се изисква да поддържат – по време на спор – надеждна алтернатива за политиците да употребяват нуклеарни оръжия. Това ще бъде политическо решение. “

Що се отнася до Украйна, специалистите споделят, че Русия евентуално ще има по-висок предел за потребление на тактически нуклеарни оръжия, защото Киев няма личен нуклеарен потенциал или дарба да стартира наземно навлизане в същия мащаб като Съединените щати или Китай.

Руските управляващи считат, че нуклеарен удар против Украйна най-вероятно ще докара до ескалация на спора и директна интервенция от страна на Съединените щати или Англия и „ това е последното нещо, което Путин желае “, споделя някогашен чиновник на НАТО и Министерството на защитата на Съединени американски щати Уилям Албърк.

Нека напомним, че по-рано беше обявено, че западните страни може да премислят вероятността от нуклеарна опасност от Руската федерация.

Беше маркирано, че съветските военни провали може да са принудили президента Путин съществено да обмисли потреблението на тактически нуклеарни оръжия като метод за реализиране на победа – или най-малко за попречване на съкрушително проваляне в Крим.

Източник – Financial Times /Превод:SafeNews

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория Свят

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР